Glutenfri vörtmix (hemgjord)

Av LCHF-arkivet    

december 7, 2015

Vörtbröd till julbordet är det många som vill baka, och det är många som väljer att krydda det med vörtmix som man kan köpa i butik. Det man kanske inte vet om är att det innehåller gluten och gluten är något man strävar efter att utesluta i så stor grad som möjligt inom LCHF.

Sötningen kan du utesluta om du vill. Annars kan du använda sötningsmedel, björksocker eller om din kost tillåter det, honung.

Den här mängden krydda räcker till ett bröd.

Därför så är det bättre att göra en egen vörtkrydda och här har du en helt glutenfri vörtmix tack vare Åse på 56kilo.

Recept: Åse

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 1/2 mskPomeransskal (malen)

1 msk Anis och fänkål (stött)

2 tsk Kryddnejlika (malen)

2 tsk Ingefära (malen)

1/2 tsk Kardemumma (malen)

1 tsk Ev. sötning

Instruktioner

1Blanda ihop alla ingredienser och använd när du ska baka ditt vörtbröd.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.