Glutenfri vörtmix (hemgjord)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Vörtbröd till julbordet är det många som vill baka, och det är många som väljer att krydda det med vörtmix som man kan köpa i butik. Det man kanske inte vet om är att det innehåller gluten och gluten är något man strävar efter att utesluta i så stor grad som möjligt inom LCHF.

Sötningen kan du utesluta om du vill. Annars kan du använda sötningsmedel, björksocker eller om din kost tillåter det, honung.

Den här mängden krydda räcker till ett bröd.

Därför så är det bättre att göra en egen vörtkrydda och här har du en helt glutenfri vörtmix tack vare Åse på 56kilo.

Recept: Åse


Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning1 minTotalt6 min

 1 1/2 mskPomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Ev. sötning

1

Blanda ihop alla ingredienser och använd när du ska baka ditt vörtbröd.

Ingredienser

 1 1/2 mskPomeransskal (malen)
 1 msk Anis och fänkål (stött)
 2 tsk Kryddnejlika (malen)
 2 tsk Ingefära (malen)
 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Ev. sötning

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser och använd när du ska baka ditt vörtbröd.

Glutenfri vörtmix (hemgjord)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *