Glutenfria Naanbröd (LCHF)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Glutenfria Naanbröd (LCHF)

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 0,5 tsk Lökpulver
 100 g Smör (rumsvarmt)
 5 dl Kycklingbuljong

Gör så här:

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2

Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.

3

Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.

4

Gör åtta lika stora delar av degen.

5

Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.

6

Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.

7

Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.

Beskrivning - Information

Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.

Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.

Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.

Recept och bild: Najniskök

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,5 tsk Lökpulver
 100 g Smör (rumsvarmt)
 5 dl Kycklingbuljong

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2

Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.

3

Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.

4

Gör åtta lika stora delar av degen.

5

Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.

6

Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.

7

Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.

Glutenfria Naanbröd (LCHF)

8 Comments

  1. Det blev tyvärr ingen lycka i mitt kök, när jag hällde i 5dl kycklingbuljong blev det en soppa, inte deg.
    Jag gjorde den till en pannkakssmet i försök att rädda den men den höll inte alls ihop nog väl att vända på eller få upp i ett stycke från stekpannan sedan.

  2. Hej
    Tack
    Håller på att steka nu. Blev en bra deg, trodde inte det hihi
    Får se om de blir goda.
    Gjorde en rulle av degen och skar i tunna skivor med skarp kniv som jag plattade till.

  3. Jättegoda så mjuka att äta.
    Överraskad och så lätta att göra.
    Tack 🙂
    Bra till picknic med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *