Glutenfria Naanbröd (LCHF)

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 1, 2016

Dessa glutenfria och LCHF-vänliga Naanbröd kommer från Najniskök.

Ett underbart gott bröd att ha till indiska maträtter.

Kycklingbuljongen kan du byta ut mot vatten om du vill och smöret kan bytas mot kokosolja.

Recept och bild: Najniskök

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2,25 dl Kokosmjöl

4 msk Fiberhusk

0,5 tsk Lökpulver

100 g Smör (rumsvarmt)

5 dl Kycklingbuljong

Instruktioner

1Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2Tillsätt smöret (går att ersätta med 1.25 dl kokosolja) och blanda ihop med händerna tills det att fettet har finfördelats.

3Häll på kokhet kycklingbuljong och rör om till en jämn och fin smet.

4Gör åtta lika stora delar av degen.

5Kavla/tryck ut varje del på en smord skärbräda. Det är inte hela världen om den inte är jättejämn.

6Tag ett medelstort lock eller annat runt föremål och stansa ut en fin rund cirkel. Behåll den överflödiga degen, det blir två nya bröd sedan i slutet. Gör så här med samtliga bröd tills du har 10 stycken.

7Stek varje bröd i en medelvarm stekpanna som du smörjer med smör eller kokosolja. Stek ett par minuter på varje sida tills det har fått vacker färg. Passa så det inte bränner.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.