Glutenfritt pitabröd

Av LCHF-arkivet    

april 25, 2016

Det här är ett naturligt glutenfritt pitabröd som är otroligt snabbt att göra då man bakar av det i mikron och det tar inte mer än två minuter.

Smaksätt brödet om du vill, t ex med vitlökspulver eller bara lite salt.

Funkar kanon om du äter LCHF/lågkolhydratkost.

Recept och bild: Heysam

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 dl Mandelmjöl

1 Äggvita

5 msk Mjölk

1 msk Fiberhusk

0,25 tsk Bakpulver

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser och låt svälla i 5 minuter.

2Ta en tallrik och placera ett bakplåtspapper på det och forma brödet på det. Brödet kommer att svälla lite så det går att göra relativt tunt.

3Mikra brödet på full effekt i cirka 2 minuter.

4Ta ut och låt svalna.

5Om du vill ha lite färg och mer yta på brödet kan du steka det i lite olivolja sedan.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.