Gravat kött

SkapareJohanSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Gravat kött

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 dagTotalt1 dag 10 min

Ingredienser

 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
 500 g Grovsalt
 1 st Lagerblad
 1 msk Grovstött svartpeppar
 1 msk Grovstött vitpeppar
 2 msk Grovstött enbär
 1 msk Timjan

Gör så här:

1

Lägg köttet i en fryspåse.

Täck köttet med grovsalt.

Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock).

Tag upp köttet och skölja utav det.

Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär.

Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.

Gravat kött

Beskrivning - Information

Ett gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får den ligga längre tid i saltet).

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
 500 g Grovsalt
 1 st Lagerblad
 1 msk Grovstött svartpeppar
 1 msk Grovstött vitpeppar
 2 msk Grovstött enbär
 1 msk Timjan

Instruktioner

1

Lägg köttet i en fryspåse.

Täck köttet med grovsalt.

Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock).

Tag upp köttet och skölja utav det.

Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär.

Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.

Gravat kött

Gravat kött

9 Comments

    1. Hänger ut det på nordsidan av huset i slutet på mars. Sen får det hänga ute i tre-fyra veckor. Det ska börja vara varmt på dagarna, men insekterna ska inte ha vaknat.

    1. Brukar he på efteråt av den enkla anledningen att när jag tar upp sen ur saltet och sköljer den så försvinner kryddorna. Men det går lika bra att krydda direkt. Men jag brukar krydda efteråt.

    1. Parasiter i älgkött? Det är.en ren växtätare. Fryser däremot för att det inte är praktiskt att ha flera kilon kött som ska tas omhand direkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *