Grekisk bondomelett

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Grekisk bondomelett

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

 100 g Morot
 200 g Blomkål
 120 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Rödlök
 100 g Fetaost
 80 g Oliver
 6 st Ägg
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 dl Ost (riven)
 100 g Tomat

Gör så här:

1

Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.

3

Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.

5

Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Häll smeten över det stekta i pannan.

11

Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.

13

Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.

15

Servera med en god sallad till.

Beskrivning - Information

Jag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma kylen på saker.

En klassisk bondomelett innehåller potatis, jag har ersatt det med blomkål. Sen har jag även i lite morötter och det kan man ju skippa om man äter en väldigt strikt LCHF.

Det här är en variant som får det grekiska genom fetaosten och oliverna, men variationsmöjligheterna i en omelett är ju oändliga. Testa dig fram till din egen favorit, efter att du har testat min...

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Morot
 200 g Blomkål
 120 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Rödlök
 100 g Fetaost
 80 g Oliver
 6 st Ägg
 1 tsk Basilika (Torkad)
 1 dl Ost (riven)
 100 g Tomat

Instruktioner

1

Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.

3

Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.

5

Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Häll smeten över det stekta i pannan.

11

Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.

13

Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.

15

Servera med en god sallad till.

Grekisk bondomelett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *