Grekisk fetaostpaj

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.

I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.

Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 50 g Lök (röd)
 50 g Soltorkade tomater i olja
 15 st Oliver
 200 g Fetaost
 50 g Skogschampinjoner
 5 g Vitlök
 2 tsk Basilika
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 50 g Riven ost
 30 g Smör

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

7

Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

8

Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

9

Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

10

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Kategori,

Ingredienser

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 50 g Lök (röd)
 50 g Soltorkade tomater i olja
 15 st Oliver
 200 g Fetaost
 50 g Skogschampinjoner
 5 g Vitlök
 2 tsk Basilika
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 50 g Riven ost
 30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

7

Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

8

Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

9

Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

10

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Grekisk fetaostpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *