Grekisk fetaostpaj

Av LCHF-arkivet  ,   

oktober 22, 2015

Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.

I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.

Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

50 g Lök (röd)

50 g Soltorkade tomater i olja

15 st Oliver

200 g Fetaost

50 g Skogschampinjoner

5 g Vitlök

2 tsk Basilika

4 Ägg

2 dl Grädde 40%

50 g Riven ost

30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

2Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

3Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

4Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

5Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.