Utskriftsalternativ:

Grekisk fetaostpaj

Mängd4 PortionerFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.

I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.

Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 50 g Lök (röd)
 50 g Soltorkade tomater i olja
 15 st Oliver
 200 g Fetaost
 50 g Skogschampinjoner
 5 g Vitlök
 2 tsk Basilika
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 50 g Riven ost
 30 g Smör
Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.

7

Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.

8

Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.

9

Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.

10

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 4