Grekisk grönsaksomelett

Grekisk grönsaksomelett 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En omelett är bland det lättaste man kan göra och dessutom så är det ett perfekt sätt att tömma kylen på rester.

I det här fallet gjorde jag en grekiskinspirerad omelett med massor av grönsaker.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Grekisk grönsaksomelett

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 100 g Broccoli
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Blomkål
 100 g Paprika (röd)
 100 g Rödlök
 150 g Fetaost
 5 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 3 st Vitlöksklyftor
 50 g Oliver
 100 g Körsbärstomater
 5 msk Olivolja
 30 g Smör
 1 msk Basilika

Gör så här:

1

Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.

3

Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.

5

Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.

11

Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.

13

Tag ut den och servera med en god grönsallad.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Broccoli
 100 g Champinjoner (färska)
 100 g Blomkål
 100 g Paprika (röd)
 100 g Rödlök
 150 g Fetaost
 5 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 3 st Vitlöksklyftor
 50 g Oliver
 100 g Körsbärstomater
 5 msk Olivolja
 30 g Smör
 1 msk Basilika

Instruktioner

1

Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.

3

Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.

5

Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.

7

Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.

9

Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.

11

Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.

13

Tag ut den och servera med en god grönsallad.

Grekisk grönsaksomelett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *