Grekisk skinkpaj

Av LCHF-arkivet  ,   

november 30, 2015

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!

Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten

Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.

 

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

100 g Rökt skinka

50 g Lök (röd)

20 st Oliver

1 tsk Paprikapulver

75 g Fetaost

1 dl Grädde 40%

1 dl Creme Fraiche

4 Ägg

120 g Riven ost

1 krm Svartpeppar (malen)

30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

2Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

3Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

4Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

5Häll smeten i pajskalet.

6Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

7Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.