Grekisk skinkpaj

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!

Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten

Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 hr

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 1 tsk Paprikapulver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 1 tsk Paprikapulver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Grekisk skinkpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *