Grekisk skinkpaj

Grekisk skinkpaj 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Än en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt!

Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten

Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Grekisk skinkpaj

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 1 tsk Paprikapulver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 100 g Rökt skinka
 50 g Lök (röd)
 20 st Oliver
 1 tsk Paprikapulver
 75 g Fetaost
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 4 Ägg
 120 g Riven ost
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla skinkan och löken samt dela oliverna på mitten.

7

Fräs lök, skinka och oliver i smöret i en stekpanna. Ställ åt sidan när löken mjuknat lite.

8

Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, smulad fetaost, svartpeppar och riven ost i en bunke

9

Blanda ner skinkfräset i äggstanningen och blanda runt.

10

Häll smeten i pajskalet.

11

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter tills pajen stelnat i mitten.

12

Ta ut den och servera med en god grönsallad till.

Grekisk skinkpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *