Grekiska matmuffins

Av LCHF-arkivet  , ,   ,

juni 3, 2015

Matmuffins finns det massor av olika varianter på och jag tycker det är otroligt roligt att hitta på nya varianter. Dessutom så är det perfekt att ta med till jobbet som fika eller varför inte på picknicken. Perfekt mellanmål för dig som äter LCHF.

Dessa muffins är väldigt mättande och dessutom helt vegetariska.

Variera kryddningen lite. Jag hade i timjan nu, men det funkar bra med oregano eller basilika med.

Totalt fick jag ut 12 muffins när jag använde mig av en muffinsform.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1 tsk Timjan

1 krm Svartpeppar (malen)

1 tsk Paprikapulver

24 st Oliver

50 g Soltorkade tomater i olja

100 g Fetaost

1 dl Grädde 40%

5 Ägg

150 g Ost (riven)

Instruktioner

1Blanda ihop alla ingredienser förutom oliverna. Smula ner fetaosten så den blir lite mindre och hacka tomaterna innan.

2Häll upp i muffinsformar och peta ner två stycken oliver i varje form.

3Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter tills de har fått en fin färg och de har satt sig helt.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

juli 6, 2018

Det ligger något i det du säger, men det finns de som är lakto-ovo. För de funkar detta.
Kanske något för mig att förtydliga.

Anne-Marie Jönsson

juli 5, 2018

Receptet är nog bra har inte provat det än. Men att de ska var helt vegetariska är fel. Det är ägg som är animaliskt och ost från get och ko. Samt grädde ja det är oxå animaliskt. Men det är ingen kött eller fisk kyckling i det är rätt. Ska pröva receptet i kväl.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.