Griljerad julskinka

Av LCHF-arkivet    

november 28, 2016

Griljerad julskinka är väl ett måste på julafton?

Men, den "vanliga" griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med.

Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra det på och det blir ju verkligen bra.

När det gäller val av senap så är det upp till dig själv att avgöra lite hur mycket kolhydrater du tål/tillåter dig själv. Vill du ha det så kolhydratssnålt som möjligt så kör du på enbart fransk senap. Kör du mer åt det liberala hållet så kan du blanda fransk senap med någon god vanlig senap.

Det här receptet är till cirka 2-3 kg färdig skinka.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: Till 1 skinka

Ingredienser

1 st äggula

3 msk fransk senap

1 tsk arrowrot

1 nypa svartpeppar (nymalen)

3 msk pofiber

20 st kryddnejlikor (hel)

Instruktioner

1Blanda ihop äggula, senap, arrowrot och svartpeppar.

2Bred ut blandningen ovanpå skinkan.

3Strö ett jämnt lager med pofiber över senapen och tryck ner lite nejlikor i ett vackert mönster om du vill ha det.

4Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills den har fått fin färg. Var försiktig så att den inte bränns vid.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.