Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

cooked_user_7403SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradAdvanced

Porchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är min grillade version av fläsksida utan svål med bacon och örter.
En lyxigare variant är att ha fläsksida med svål som blir krispig på utsidan av fläskrullen.
Det går även bra att göra porchetta av fläskkarré.

Jag serverar gärna porchettan i tjocka skivor med en chilistark tomatsås och en god fänkålssallad.

Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaTweetSparaDelaBigOven

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Mängd10 Portioner
Förberedelse30 minTillagning2 timTotalt2 tim 30 min

Ingredienser

Porchetta
 2 kg Fläsksida
 1 Kruka timjan (klippt)
 2 msk Salvia (klippt)
 2 Pkt bacon
 2 Kvistar rosmarin
 1,50 deciliter Persilja (grovhackad)
 1 msk Salt

Gör så här:

Förbered rullen
1

Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

2

Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

3

Strö ut örterna jämt över baconskivorna.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

4

Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grilla
5

Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Porchetta
 2 kg Fläsksida
 1 Kruka timjan (klippt)
 2 msk Salvia (klippt)
 2 Pkt bacon
 2 Kvistar rosmarin
 1,50 deciliter Persilja (grovhackad)
 1 msk Salt

Instruktioner

Förbered rullen
1

Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

2

Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

3

Strö ut örterna jämt över baconskivorna.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

4

Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grilla
5

Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *