Grillade kycklingspettPROVLAGAT 

Grillade kycklingspett 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars bröstfilén.

Marinaden som jag använder här, den är som en allroundmarinad och funkar till det mesta.

Servera gärna min supergoda chimichurri till med.

OBS! Om du använder grillspett av trä, se till att blötlägga dem en timme innan först så de inte brinner upp på grillen.

DelaSparaDelaBigOven

Grillade kycklingspett 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Kött
 1 kg Kycklingfilé
Marinad
 1 msk Fransk senap
 2 tsk Tomatpuré
 2 msk Rödvinsvinäger
 4 msk Olivolja
 2 krm Rökt paprikapulver
 1 tsk Spiskummin (malen)
 4 Vitlöksklyftor (pressade)
 1 tsk Sambal oelek
 1 krm Svartpeppar (nymalen)

1

Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.

3

Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.

5

Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.

7

Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.

9

Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kött
 1 kg Kycklingfilé
Marinad
 1 msk Fransk senap
 2 tsk Tomatpuré
 2 msk Rödvinsvinäger
 4 msk Olivolja
 2 krm Rökt paprikapulver
 1 tsk Spiskummin (malen)
 4 Vitlöksklyftor (pressade)
 1 tsk Sambal oelek
 1 krm Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.

3

Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.

5

Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.

7

Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.

9

Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!

Grillade kycklingspettPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.