Grillade kycklingspett

Av LCHF-arkivet  , ,   

juni 26, 2017

Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars bröstfilén.

Marinaden som jag använder här, den är som en allroundmarinad och funkar till det mesta.

Servera gärna min supergoda chimichurri till med.

OBS! Om du använder grillspett av trä, se till att blötlägga dem en timme innan först så de inte brinner upp på grillen.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Kött

1 kg Kycklingfilé

Marinad

1 msk Fransk senap

2 tsk Tomatpuré

3 msk Tamarisoja

2 msk Rödvinsvinäger

4 msk Olivolja

2 krm Rökt paprikapulver

1 tsk Spiskummin (malen)

4 Vitlöksklyftor (pressade)

1 tsk Sambal oelek

1 krm Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.

2Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.

3Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.

4Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.

5Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.