Grillade oxfilémedaljonger

Grillade oxfilémedaljonger 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En bit grillad oxfilé kan nog vara något av det absolut godaste man kan äta, iaf om det är en bit oxfilé av hög kvalitet. Köper man svensk oxfilé, då får man oftast riktigt gott och bra kött. Något som är otroligt viktigt att tänka på när man skall tillaga kött, är att låta det ligga framme i rumstemperatur en bra tid innan man skall tillaga det. Jag brukar ta fram mitt kött minst ett par timmar innan det skall tillagas, för att det skall bli rumstempererat. Sen när man grillar så skall man se till att ha riktigt hög värme och det går alldeles utmärkt att använda sig av en grillpanna på spisen om man vill, men då bör det vara en grillpanna som är av gjutjärn för att kunna hålla en bra värmenivå. Räkna med cirka 200 gram kött per person. På bilden är köttet serverat med rotsaksgratäng och grönpepparsås.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rotsaksgratäng/Rotfruktsgratäng

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 400 g Oxfilé

Gör så här:

1

Ta fram köttet i god tid och skär bort hinnor som inte skall vara med.

3

Stycka upp i lagom stora medaljonger, räkna på två per person ungefär.

5

Salta och peppra och gnid in med lite olja. Låt stå i några minuter.

7

Lägg på köttet på en riktigt het panna och grilla några minuter på varje sida. Vill du ha ett fint rutmönster så vänder du köttet ett kvarts varv efter ett tag.

9

När köttet är stekt till lagom temperatur, så låter du det vila några minuter på en tallrik innan du serverar det.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Oxfilé

Instruktioner

1

Ta fram köttet i god tid och skär bort hinnor som inte skall vara med.

3

Stycka upp i lagom stora medaljonger, räkna på två per person ungefär.

5

Salta och peppra och gnid in med lite olja. Låt stå i några minuter.

7

Lägg på köttet på en riktigt het panna och grilla några minuter på varje sida. Vill du ha ett fint rutmönster så vänder du köttet ett kvarts varv efter ett tag.

9

När köttet är stekt till lagom temperatur, så låter du det vila några minuter på en tallrik innan du serverar det.

Grillade oxfilémedaljonger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *