Hoppa till innehåll
Open navigation

Grillspett med ajvarröra

5 av 1 röst
Sparat av: st
Grillspett med ajvarröra
Dessa grillspett med ajvarröra är färsspett som hämtar smakerna från Iran och smaksättningen som finns i grytan Ghorme Sabzi. Kryddan i sig innehåller Persilja, Gräslök, Koriander, körvel och det finns en färdig variant att köpa på t ex Willys som heter Grytblandning.De här spetten serveras med en riktigt god och kryddstark röra som är typ som en ratatouille, men med lite mer hetta som kommer från ajvar relish.Själva spetten kan du med fördel grilla, då får de den där magiska grillsmaken med.Vilken färs du vill använda, det är upp till dig själv. Jag väljer nog lamm eller nötfärs, men det går jättebra med blandfärs med om man vill.Recept och bild: Lola’s mat
5 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Grillspetten

Ajvarröra

Förslag på tillbehör

  • Vitkålspanna
  • Krämig rättikagratäng
  • Ugnsbakad spetskål

Instruktioner

Ajvarröran

  • Skär ner alla ingredienser i ungefär lika stora bitar, förutom vitlöken som du bara hackar grovt.
  • Bryn grönsakerna i lite olivolja.
  • Tillsätt ajvar relish och tomatpuré. Salta och peppra.
  • Låt koka upp och lägg på ett lock och låt allt puttra på svag värme under tiden vi gör spetten. Håll ett öga på röran, den får inte torka ut helt. Om det blir för torrt så tillsätt lite vatten. Den ska puttra tills du har en fin röra med mjuka grönsaker.

Grillspetten

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och fin färs.
  • Forma färsen runt några grillspett. Storleken beror lite på hur stora spett du har.
    Grillspett med ajvarröra
  • Pensla färsen med olja och grilla de sen, alternativt stek de i stekpanna eller ugn.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg