Grönkålschips

SkapareSandras LCHF-bloggSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

gronkalschips

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 paket Grönkål
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Värm ugnen till 125 grader, varmluft. Vi hade för varm ugn i helgen, ca 200 grader, och då blev grönkålschipsen beska. Så se till att ugnen inte är för varm.

3

Skölj grönkålen och låt den rinna av.

5

Vik bladen på längden och klipp av den tjocka bladnerven i mitten. Riv de gröna bladen i små munsbitar och lägg dem i en stor bunke.

7

Tillsätt olja och kryddor och krama in oljan lätt i bladen så att alla täcks av olja.

9

Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut bladen på dem.

11

Ugnsbaka i 10-15 minuter. Kolla chipsen noga mot slutet, för då går det fort!

13

Ta ut chipsen när de är frasiga och stela.

Beskrivning - Information

Vi har också fallit för trenden och lagat grönkålschips! Jättegoda och frasiga. Och busenkla att laga.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 paket Grönkål
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Värm ugnen till 125 grader, varmluft. Vi hade för varm ugn i helgen, ca 200 grader, och då blev grönkålschipsen beska. Så se till att ugnen inte är för varm.

3

Skölj grönkålen och låt den rinna av.

5

Vik bladen på längden och klipp av den tjocka bladnerven i mitten. Riv de gröna bladen i små munsbitar och lägg dem i en stor bunke.

7

Tillsätt olja och kryddor och krama in oljan lätt i bladen så att alla täcks av olja.

9

Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut bladen på dem.

11

Ugnsbaka i 10-15 minuter. Kolla chipsen noga mot slutet, för då går det fort!

13

Ta ut chipsen när de är frasiga och stela.

Grönkålschips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *