Grönkålssallad med citron och parmesanost

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Grönkålssallad med citron och parmesanost

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Gör så här:

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Beskrivning - Information

Denna grönkålssallad med citron och parmesanost är en riktigt god och lättlagad sallad som du kan servera till det mesta.
En väldigt fräsch och god sallad helt enkelt.

Receptinspiration: Köket.se

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Instruktioner

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Grönkålssallad med citron och parmesanost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *