Grönkålssallad med citron och parmesanost

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Grönkålssallad med citron och parmesanost

Beskrivning - Information

Denna grönkålssallad med citron och parmesanost är en riktigt god och lättlagad sallad som du kan servera till det mesta.
En väldigt fräsch och god sallad helt enkelt.

Receptinspiration: Köket.se

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Gör så här:

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Instruktioner

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Grönkålssallad med citron och parmesanost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *