Grönpepparsås (LCHF)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Grönpepparsås (LCHF)

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 50 g Lök (gul)
 20 g Smör
 3 msk Grönpeppar (i lag)
 3 msk Cognac
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 1 tsk Soja (glutenfri)

Gör så här:

1

Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,

3

Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.

5

Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.

7

Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.

9

När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera och njut!

Beskrivning - Information

En av de absoluta "klassikerna" när det kommer till såser tycker jag är grönpepparsåsen. En mustig och fantastiskt god sås som passar till det mesta i köttväg.

Helst av allt äter jag nog den till en fin bit grillad oxfilé, men den funkar kanon även till helstekt kotlett eller kyckling.

Det här LCHF-receptet funkar jättebra till både fest och vardag.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Lök (gul)
 20 g Smör
 3 msk Grönpeppar (i lag)
 3 msk Cognac
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 1 tsk Soja (glutenfri)

Instruktioner

1

Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,

3

Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.

5

Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.

7

Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.

9

När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera och njut!

Grönpepparsås (LCHF)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *