Grönpepparsås (LCHF)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En av de absoluta "klassikerna" när det kommer till såser tycker jag är grönpepparsåsen. En mustig och fantastiskt god sås som passar till det mesta i köttväg.

Helst av allt äter jag nog den till en fin bit grillad oxfilé, men den funkar kanon även till helstekt kotlett eller kyckling.

Det här LCHF-receptet funkar jättebra till både fest och vardag.


Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

 50 g Lök (gul)
 20 g Smör
 3 msk Grönpeppar (i lag)
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Cognac
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 1 tsk Fransk senap
 1 tsk Soja (glutenfri)

1

Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,

3

Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.

5

Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.

7

Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.

9

När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera och njut!

Ingredienser

 50 g Lök (gul)
 20 g Smör
 3 msk Grönpeppar (i lag)
 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
 3 msk Cognac
 1 dl Vatten
 5 dl Grädde 40%
 1 tsk Fransk senap
 1 tsk Soja (glutenfri)

Instruktioner

1

Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,

3

Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.

5

Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.

7

Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.

9

När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.

11

Servera och njut!

Grönpepparsås (LCHF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *