Grönpepparsås (LCHF)

Av LCHF-arkivet    

december 27, 2015

En av de absoluta "klassikerna" när det kommer till såser tycker jag är grönpepparsåsen. En mustig och fantastiskt god sås som passar till det mesta i köttväg.

Helst av allt äter jag nog den till en fin bit grillad oxfilé, men den funkar kanon även till helstekt kotlett eller kyckling.

Det här LCHF-receptet funkar jättebra till både fest och vardag.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

50 g Lök (gul)

20 g Smör

3 msk Grönpeppar (i lag)

2 msk Kalvfond (koncentrerad)

3 msk Cognac

1 dl Vatten

5 dl Grädde 40%

1 tsk Fransk senap

1 tsk Soja (glutenfri)

Instruktioner

1Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,

2Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.

3Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.

4Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.

5När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.

6Servera och njut!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.