Grönsaksomelett

Av LCHF-arkivet  ,   

augusti 26, 2016

Omelett är en av det absolut enklaste och bästa saker som man kan göra om man vill rensa ut kylen lite på ingredienser. Den här typen av omelett gör jag ofta, då det är så lättlagat och gott. På bilden så har jag serverat det med lite tzatziki.

Grönsakerna som jag har i receptet är bara en variant på omelett, du kan fritt välja det du har hemma och svänga ihop din egen rensakylenomelett.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

7 st Ägg

2 dl Grädde 40%

100 g Zucchini

10 st Oliver

30 g lök

50 g Morot

125 g Fetaost

1/2 dl Hackad oregano (färsk)

1 nypa Örtsalt

50 g Blomkål

10 g Vitlök

2 msk Olivolja

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

2Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.

3Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.

4Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.

5Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.