Grönsakstårta

Av LCHF-arkivet  , ,   

januari 3, 2018

Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.

Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.

Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.

På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 50 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

150 g morot

150 g palsternacka

150 g rotselleri

150 g broccoli

150 g blomkål

75 g purjolök

15 g vitlök

125 g färsk parmesan (riven)

2 dl smetana

5 st ägg

5 st soltorkade tomater i olja

1 msk örtsalt

1/2 dl olivolja

2 nypa svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.

2Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.

3Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.

4Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.

5Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.

6Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.