
Beskrivning - Information
Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.
Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.
Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.
På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.
Ingredienser
Gör så här:
Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.
Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.
Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.
Går det att frysa den?