Grönsakstårta

Betyg: 8.5. Av 4 röster.
Please wait...
Ingredienser
150 g
Morot
150 g
Palsternacka
150 g
Rotselleri
150 g
Broccoli
150 g
Blomkål
75 g
Purjolök
15 g
Vitlök
125 g
Färsk parmesan (riven)
2 dl
Smetana
5 st
Ägg
5 st
Soltorkade tomater i olja
1 msk
Örtsalt
1/2 dl
Olivolja
2 nypa
Svartpeppar (nymalen)
Information
Förberedelsetid
25 min
Tillagningstid
50 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
8 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Grönsakstårta

Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.

Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.

Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.

På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
  2. Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.
  4. Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
  5. Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
  6. Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

2 kommentarer

  1. Ulrika skrev januari 7, 2018 Svara

    Jättegod! 5 stjärnor av 5 möjliga
    Den här kommer jag att göra fler gånger, tack för receptet!

  2. Lenaccd skrev januari 7, 2018 Svara

    Riktigt gott!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*