GrönsakstårtaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.

Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.

Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.

På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.


Mängd8 Portioner
Förberedelse25 minTillagning50 minTotalt1 hr 15 min

 150 g morot
 150 g palsternacka
 150 g rotselleri
 150 g broccoli
 150 g blomkål
 75 g purjolök
 15 g vitlök
 125 g färsk parmesan (riven)
 2 dl smetana
 5 st ägg
 5 st soltorkade tomater i olja
 1 msk örtsalt
 1/2 dl olivolja
 2 nypa svartpeppar (nymalen)

1

Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.

3

Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.

5

Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.

7

Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.

11

Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

Ingredienser

 150 g morot
 150 g palsternacka
 150 g rotselleri
 150 g broccoli
 150 g blomkål
 75 g purjolök
 15 g vitlök
 125 g färsk parmesan (riven)
 2 dl smetana
 5 st ägg
 5 st soltorkade tomater i olja
 1 msk örtsalt
 1/2 dl olivolja
 2 nypa svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.

3

Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.

5

Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.

7

Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.

11

Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

GrönsakstårtaPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *