Grova baguetter

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Grova baguetter

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Ingredienser

 30 g Linfrön
 40 g Sesammjöl
 1 tsk Xanthangummi
 5 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sukrin Gold
 4 deciliter Kokande vatten
 3 Äggvitor
 1 Äggula till pensling
 Sesamfrön att toppa med

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.

2

Blanda alla de torra ingredienserna.

3

Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.

4

Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.

5

När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.

6

Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.

8

Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.

9

Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.

Grova baguetter

Beskrivning - Information

Dessa fantastiska grova baguetter är inte speciellt svåra att baka och de är riktigt goda.
De får en lite hård skorpa dessutom vilket är en sak som jag vet att många saknar.

Vill du inte göra baguetter så kan du

Recept och bild: https://lavkarbomedhanne.blogg.no/, https://www.instagram.com/lavkarbomedhanne/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 30 g Linfrön
 40 g Sesammjöl
 1 tsk Xanthangummi
 5 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sukrin Gold
 4 deciliter Kokande vatten
 3 Äggvitor
 1 Äggula till pensling
 Sesamfrön att toppa med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.

2

Blanda alla de torra ingredienserna.

3

Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.

4

Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.

5

När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.

6

Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.

8

Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.

9

Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.

Grova baguetter

Grova baguetter

7 Comments

    1. Det består av potatisfibrer, vilket inte omvandlas till stärkelse. Det innehåller fortfarande en del kolhydrater, men väger extremt lite, så ett par matskedar blir inte mycket kolhydrater.
      Pofiber är en helt ok grej att använda inom lchf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *