Guacamolefyllda kycklingbomber

Av LCHF-arkivet    

mars 11, 2016

Dessa baconlindade guacamolefyllda kycklingbomber är bara hur sagolikt läckra som helst!

Bacon, guacamole och kyckling, det kan bara inte gå fel! Perfekt om du äter LCHF då det är gott om fett och väldigt lite kolhydrater!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Kycklingfiléer

2 Avokados

0,5 Gul lök (finhackad)

0,5 Tomat (finhackad)

2 msk Koriander (färsk och hackad)

2 msk Saft från lime

8 st Baconskivor

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)

30 g Smör till stekning

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Gröp ur köttet ur avokadon och lägg det i en stor skål.

3Tillsätt lök, tomat, koriander, limejuice och en nypa salt. Mosa och blanda med en gaffel tills det inte är några större bitar avokado kvar.

4Dela kycklingbrösten tvärs över så att du slutligen har 8 halvor.

5Skär en ficka i varje kycklingbit, men skär inte helt igenom. Fyll med guacamolen. Salta och peppra runt om.Linda in varje kycklingbit i en baconskiva.

6Stek kycklingbitarna i smöret och se till att steka dem runt om, även på kanterna.

7Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter tills det att kycklingen är helt genomstekt.

8Ta ut och servera!

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.