Gulaschsoppa

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Gulaschsoppa

Kategori,

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning2 timTotalt2 tim 20 min

Ingredienser

 600 g Nötkött (hel bit)
 800 g Krossade tomater
 100 g Gul lök
 15 g Vitlök
 100 g Paprika (röd)
 100 g Paprika (gul)
 150 g Kålrabbi
 150 g Kålrot
 4 msk Ajvar relish
 1 tsk Kummin
 1 st Lagerblad
 1 st Citron
 1 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 krm Cayennepeppar

Gör så här:

1

Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.

2

Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.

3

Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.

4

Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.

5

Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.

6

Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.

7

Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.

8

Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.

9

NJUT!

Beskrivning - Information

Något jag gått och längtat efter nu när det är vinter är en riktigt god, mustig och värmande soppa, och vad är då inte godare än en rejäl gulaschsoppa.

Jag gjorde den LCHF-vänlig genom att ersätta potatisen med kålrabbi och kålrot. Det funkade riktigt bra!

Gällande köttet så kan man välja vilken styckdel som helst som tål lång kokning. Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra.

Servera soppan med en rejäl klick crème fraiche eller smetana.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Nötkött (hel bit)
 800 g Krossade tomater
 100 g Gul lök
 15 g Vitlök
 100 g Paprika (röd)
 100 g Paprika (gul)
 150 g Kålrabbi
 150 g Kålrot
 4 msk Ajvar relish
 1 tsk Kummin
 1 st Lagerblad
 1 st Citron
 1 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Köttfond (koncentrerad)
 2 krm Cayennepeppar

Instruktioner

1

Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.

2

Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.

3

Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.

4

Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.

5

Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.

6

Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.

7

Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.

8

Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.

9

NJUT!

Gulaschsoppa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *