
Beskrivning - Information
Något jag gått och längtat efter nu när det är vinter är en riktigt god, mustig och värmande soppa, och vad är då inte godare än en rejäl gulaschsoppa.
Jag gjorde den LCHF-vänlig genom att ersätta potatisen med kålrabbi och kålrot. Det funkade riktigt bra!
Gällande köttet så kan man välja vilken styckdel som helst som tål lång kokning. Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra.
Servera soppan med en rejäl klick crème fraiche eller smetana.
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.
Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.
Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.
Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.
Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.
Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.
Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.
NJUT!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att tärna köttet. Gör så stora bitar som du själv tycker är gott, men jag gillar 1x1 cm när det är en soppa.
Bryn köttet i en stekpanna. Salta och peppra och häll sen över det i en större gryta.
Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet. Fyll på med vatten så att det täcker köttet.
Låt det hela puttra i 30 minuter. Slå sen på tomater, ajvar och krydda med lite cayennepeppar. Tärna paprikan i 1x1 cm stora bitar och lägg i grytan. Låt allt puttra 20 minuter till.
Tärna kålroten och kålrabbin. Lägg i det i grytan och låt nu allt puttra tills det att köttet är mört, kålrabbin och kålroten är mjuka.
Smaka av soppan med salt och peppar och se hur konsistensen är. Om den känns lite för tjock, tillsätt lite mer vatten. Ta bort den från plattan så att den inte kokar mer.
Riv knappt halva citronen så att du bara får med det gula av skalet. Pressa saften ur citronen och tillsätt skalet och saften tillsammans med vinägern i soppan.
Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över.
NJUT!