Hallon och chokladparfait

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 25, 2016

Det här är ett LCHF-recept på en kanongod och läcker hallon och chokladparfait som har den goda smaken av hallon och sedan lite krispig choklad dessutom.

Perfekt efterrätt att göra i förväg och sedan servera som efterrätt på en god middag med lite färska bär och vispad grädde.

Köp vaniljextrakt här!

Köp sukrin melis här!

Recept och bild: Low carb so simple

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

230 g Hallon

1 dl Sukrin melis

3 Ägg

2,5 dl Grädde 40%

1,2 dl Hackad mörk choklad (minst 85%)

1 tsk Vaniljextrakt

Instruktioner

1Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.

2Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.

3Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,

4Vispa grädden ganska så hård utan att det blir smör. Det skall vara som vispad grädde till en tårta.

5Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.

6Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill att det skall hållas luftigt, därav att man inte använder vispen.

7Vänd även ner den hackade chokladen.

8Blanda ihop tills du har en jämn smet.

9Vänd ner äggvitorna och blanda ihop till en jämn smet igen.i:9a

10Häll upp smeten i en avlång form. Har du en silikonform så är det perfekt, annars kan du klä en vanlig avlång brödform med lite plastfilm och sedan hälla i smeten. Fördela smeten så att det blir en platt yta.i:10a

11Ställ i frysen över natten, minst sex timmar tills det att parfaiten har stelnat ordentligt.i:11a

12När det är dags för servering tar du fram parfaiten cirka 30 minuter före och låter den stå framme så den för mjukna lite.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.