Hallon och chokladparfait

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på en kanongod och läcker hallon och chokladparfait som har den goda smaken av hallon och sedan lite krispig choklad dessutom.

Perfekt efterrätt att göra i förväg och sedan servera som efterrätt på en god middag med lite färska bär och vispad grädde.

Köp vaniljextrakt här!

Köp sukrin melis här!

Recept och bild: Low carb so simple

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

 230 g Hallon
 1 dl Sukrin melis
 3 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 1,2 dl Hackad mörk choklad (minst 85%)
 1 tsk Vaniljextrakt

1

Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.

3

Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.

5

Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,

7

Vispa grädden ganska så hård utan att det blir smör. Det skall vara som vispad grädde till en tårta.

9

Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.

11

Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill att det skall hållas luftigt, därav att man inte använder vispen.

13

Vänd även ner den hackade chokladen.

15

Blanda ihop tills du har en jämn smet.

17

Vänd ner äggvitorna och blanda ihop till en jämn smet igen.i:9a

19

Häll upp smeten i en avlång form. Har du en silikonform så är det perfekt, annars kan du klä en vanlig avlång brödform med lite plastfilm och sedan hälla i smeten. Fördela smeten så att det blir en platt yta.i:10a

21

Ställ i frysen över natten, minst sex timmar tills det att parfaiten har stelnat ordentligt.i:11a

23

När det är dags för servering tar du fram parfaiten cirka 30 minuter före och låter den stå framme så den för mjukna lite.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 230 g Hallon
 1 dl Sukrin melis
 3 Ägg
 2,5 dl Grädde 40%
 1,2 dl Hackad mörk choklad (minst 85%)
 1 tsk Vaniljextrakt

Instruktioner

1

Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.

3

Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.

5

Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,

7

Vispa grädden ganska så hård utan att det blir smör. Det skall vara som vispad grädde till en tårta.

9

Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.

11

Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill att det skall hållas luftigt, därav att man inte använder vispen.

13

Vänd även ner den hackade chokladen.

15

Blanda ihop tills du har en jämn smet.

17

Vänd ner äggvitorna och blanda ihop till en jämn smet igen.i:9a

19

Häll upp smeten i en avlång form. Har du en silikonform så är det perfekt, annars kan du klä en vanlig avlång brödform med lite plastfilm och sedan hälla i smeten. Fördela smeten så att det blir en platt yta.i:10a

21

Ställ i frysen över natten, minst sex timmar tills det att parfaiten har stelnat ordentligt.i:11a

23

När det är dags för servering tar du fram parfaiten cirka 30 minuter före och låter den stå framme så den för mjukna lite.

Hallon och chokladparfait

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *