Hallonpannacotta på kokosmjölk

Hallonpannacotta på kokosmjölk 1SkapareÅsa
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Delvis inspirerat av ett recept från boken LCHF 2.0 av Anna Hallén & Åse Falkman Fredrikson. Men gjorde om bl.a följande: Färska istället för frysta bär (dela upp så de fina bären sparas till att lägga hela vid sidan av färdig pannacotta), vaniljpulver istället för vaniljstång, lag till att sila bort kärnorna med finmaskig sil (suveränt bra resultat av just det), ingen sötning i det ursprungliga receptet - sötade dock med stevia, gjorde 6 små portioner istället för 2 stora, den spritsade kokosgrädden var heller inte med i ursprungsreceptet. Publicerade tidigare receptet i min omgjorda form på pot marigolds receptblogg här. Somrig len pannacotta med en ljuvlig smakkombination - helt mejerifri.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Hallonpannacotta på kokosmjölk

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 100 g Färska hallon
 2,5 dl Extra krämig kokosmjölk
 1 st skal och saft från lime
 1 krm Vaniljpulver
 2 st Gelatinblad
 6 droppar Stevia Drops
 1 st Kokosgrädde
 3 dl färska blåbär och/eller hallon

Gör så här:

1

Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.

3

Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Färska hallon
 2,5 dl Extra krämig kokosmjölk
 1 st skal och saft från lime
 1 krm Vaniljpulver
 2 st Gelatinblad
 6 droppar Stevia Drops
 1 st Kokosgrädde
 3 dl färska blåbär och/eller hallon

Instruktioner

1

Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.

3

Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.

Hallonpannacotta på kokosmjölk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *