Halloumibröd (lchf)

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

4.8
(24)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Halloumibröd (lchf)

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 200 g halloumi
 3 ägg
 Vallmofrön till topping

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 °c (220°c om du använder en vanlig ugn)

2

Riv halloumin på den fina sidan av ett rivjärn

3

Vispa upp 3 ägg och blanda med osten

4

Rör ner fiberhusken och låt smeten svälla i några minuter

5

Forma smeten till 6 st "plättar" och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt

6

Toppa med vallmofrön

7

Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg

Beskrivning - Information

Världens godaste och enklaste lchf-bröd! Nötfritt, kokosfritt och väldigt kolhydratsnålt. Passar utmärkt på frukostbordet, till lunch, som tillbehör till soppa eller när man bara vill ta en macka i farten.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g halloumi
 3 ägg
 Vallmofrön till topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 °c (220°c om du använder en vanlig ugn)

2

Riv halloumin på den fina sidan av ett rivjärn

3

Vispa upp 3 ägg och blanda med osten

4

Rör ner fiberhusken och låt smeten svälla i några minuter

5

Forma smeten till 6 st "plättar" och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt

6

Toppa med vallmofrön

7

Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg

Halloumibröd (lchf)

11 Comments

  1. Skönt med ett snabbt och enkelt och gott bröd. Ska prova att rosta det imorgon till fruktos, färskt var det super gott med en fin sälta av osten. grymt gott

      1. Hahaha, jag läste ” Kan tänka mig att det är kanon att frysa in och sen kasta PÅ brödrosten.” Fantastisk rolig bild dök upp i huvudet.

        För övrigt så
        Känns detta som ett bröd jag måste prova någon dag 🙂

  2. Snabbt, enkelt och gott! Bakar ut 9 st. Äter en till frukost varje dag, går utmärkt att frysa. Har inte provat att rosta dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *