Halloumibröd (lchf)

Av Christine Lundin  , , , ,   , , ,

augusti 25, 2018

Världens godaste och enklaste lchf-bröd! Nötfritt, kokosfritt och väldigt kolhydratsnålt. Passar utmärkt på frukostbordet, till lunch, som tillbehör till soppa eller när man bara vill ta en macka i farten.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 st

Ingredienser

200 g halloumi

3 ägg

1,5 tsk fiberhusk

Vallmofrön till topping

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 °c (220°c om du använder en vanlig ugn)

2Riv halloumin på den fina sidan av ett rivjärn

3Vispa upp 3 ägg och blanda med osten

4Rör ner fiberhusken och låt smeten svälla i några minuter

5Forma smeten till 6 st "plättar" och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt

6Toppa med vallmofrön

7Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg

Tips! Byt ut vallmofrön mot tex sesamfrön,timjan eller annan topping. Vill man nästintill nolla kolhydraterna kan man avstå topping helt.

Följ mig gärna på Instagram, @LchfChristine där jag dagligen delar med mig av min lchf-vardag

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.