Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens. Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens.
Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Halloumifärsbiffar
 500 g köttfärs
 1/2 gul lök
 1 pkt halloumi
 1 stort ägg
 1 tsk oxfond
 1 nypa vitpeppar
 2 msk smör
Gräddig tomatsås
 1/2 burk krossade tomater
 1/2 dl grädde
 1 tsk hackad basilika
 1 tsk brynt schalottenlöksfond
 1 nypa salt

 

Gör så här:

Halloumifärsbiffar
1

Hacka löken fint.

2

Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.

3

Riv halloumin fint.

4

Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.

5

Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.

6

Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås
7

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.

8

Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Halloumifärsbiffar
 500 g köttfärs
 1/2 gul lök
 1 pkt halloumi
 1 stort ägg
 1 tsk oxfond
 1 nypa vitpeppar
 2 msk smör
Gräddig tomatsås
 1/2 burk krossade tomater
 1/2 dl grädde
 1 tsk hackad basilika
 1 tsk brynt schalottenlöksfond
 1 nypa salt

Instruktioner

Halloumifärsbiffar
1

Hacka löken fint.

2

Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.

3

Riv halloumin fint.

4

Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.

5

Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.

6

Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås
7

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.

8

Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.

Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida