Utskriftsalternativ:

Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås

Mängd6 PortionerFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens.
Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.

Halloumifärsbiffar
 500 g köttfärs
 1/2 gul lök
 1 pkt halloumi
 1 stort ägg
 1 tsk oxfond
 1 tsk sambal oelek
 1 nypa vitpeppar
 2 msk smör
 1 nypa oregano (valbart)
Gräddig tomatsås
 1/2 burk krossade tomater
 1/2 dl grädde
 1 tsk hackad basilika
 1 tsk brynt schalottenlöksfond
 1 nypa salt
 vitpeppar
 chilipulver
 1 tsk balsamvinäger
Halloumifärsbiffar
1

Hacka löken fint.

2

Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.

3

Riv halloumin fint.

4

Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.

5

Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.

6

Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås
7

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.

8

Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.

Nutrition Facts

Portioner 6