Hannahs lättbakade lchf-fröbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Hannah har gjort ett lchf-fröbröd som är väldigt lätt och ser hur otroligt gott ut som helst.

Receptet ger en plåt och hur många bitar du får ut av det är upp till storleken på varje bit.

Hela receptet ger 29 gram kolhydrater.

Recept och bild: Hannah


Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 3 Ägg
 2 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1,5 msk Majonnäs
 1,5 tsk Bakpulver
 3,5 dl Ost (riven)
 1,5 dl Pumpakärnor
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Psylliumfrön (mörka)
 1 dl Mandelmjöl

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Vispa ihop crème fraiche, majonnäs och ägg till en klumpfri smet.

5

Blanda ner den rivna osten.

7

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i smeten.

9

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Smeta ut den med en slickepott till lagom storlek, cirka 1 cm tjockt blir bra.

11

Ställ in mitt i ugnen och grädda cirka 10-12 minuter. Har du inte varmluft kanske du får grädda det lite längre.

Kategori

Ingredienser

 3 Ägg
 2 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1,5 msk Majonnäs
 1,5 tsk Bakpulver
 3,5 dl Ost (riven)
 1,5 dl Pumpakärnor
 1 dl Solrosfrön
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Psylliumfrön (mörka)
 1 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Vispa ihop crème fraiche, majonnäs och ägg till en klumpfri smet.

5

Blanda ner den rivna osten.

7

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i smeten.

9

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Smeta ut den med en slickepott till lagom storlek, cirka 1 cm tjockt blir bra.

11

Ställ in mitt i ugnen och grädda cirka 10-12 minuter. Har du inte varmluft kanske du får grädda det lite längre.

Hannahs lättbakade lchf-fröbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *