Hannahs lättbakade lchf-fröbröd

Av LCHF-arkivet    

januari 13, 2016

Hannah har gjort ett lchf-fröbröd som är väldigt lätt och ser hur otroligt gott ut som helst.

Receptet ger en plåt och hur många bitar du får ut av det är upp till storleken på varje bit.

Hela receptet ger 29 gram kolhydrater.

Recept och bild: Hannah

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 Ägg

2 msk Creme Fraiche

1 nypa Salt

1,5 msk Majonnäs

1,5 tsk Bakpulver

3,5 dl Ost (riven)

1,5 dl Pumpakärnor

1 dl Solrosfrön

1 dl Linfrön

0,5 dl Psylliumfrön (mörka)

1 dl Mandelmjöl

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Vispa ihop crème fraiche, majonnäs och ägg till en klumpfri smet.

3Blanda ner den rivna osten.

4Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i smeten.

5Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Smeta ut den med en slickepott till lagom storlek, cirka 1 cm tjockt blir bra.

6Ställ in mitt i ugnen och grädda cirka 10-12 minuter. Har du inte varmluft kanske du får grädda det lite längre.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.