Hannahs LCHF-vörtbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.

Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix

Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.

Bild och recept: Hannah


Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

 3 dl Mandelmjöl
 1 dl Hasselnötsmjöl
 2 1/2 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Ingredienser

 3 dl Mandelmjöl
 1 dl Hasselnötsmjöl
 2 1/2 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Hannahs LCHF-vörtbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *