Hannahs LCHF-vörtbröd

Av LCHF-arkivet    

december 9, 2015

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.

Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix

Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.

Bild och recept: Hannah

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

3 dl Mandelmjöl

1 dl Hasselnötsmjöl

2 1/2 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

1 krm Salt

2 msk Vörtkrydda

1 1/2 dl Creme Fraiche

2 dl Julmust Light

5 st Ägg

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

3Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

4Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

5Tillsätt julmusten i äggen.

6Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

7Låt smeten stå och svälla några minuter.

8Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

9Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

10Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

11Servera med julskinka och god senap till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.