Hannahs LCHF-vörtbröd

Hannahs LCHF-vörtbröd 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.

Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix

Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.

Bild och recept: Hannah

DelaSparaDelaBigOven

Hannahs LCHF-vörtbröd 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

 1 dl Hasselnötsmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 dl Hasselnötsmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 1 1/2 dl Creme Fraiche
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Hannahs LCHF-vörtbröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.