Hasselbackskyckling med fetaostPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett recept som jag fick inspirationen till från ett klipp på Facebook, men jag ville sätta min egen prägel på det. Hasselbackskyckling är inte alls svårt att göra utan väldigt enkelt och otroligt gott. Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb dessutom.

Jag valde att använda mig av lite fetaost i för att öka på smaken lite och använde lite andra kryddor med.

På bilden är det serverat med heta shiratakinudlar

För att få en bättre bild av själva förfarandet så har ni klippet som jag inspirerades av här:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

 

Hasselback Chicken

Publicerat av Proper Tasty den 6 februari 2016


Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

 4 st Kycklingfilé
 150 g Spenat (frusen)
 10 g Vitlök
 100 g Färskost (naturell)
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

5

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

7

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

9

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

11

Salta och peppra.

13

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

15

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Kategori

Ingredienser

 4 st Kycklingfilé
 150 g Spenat (frusen)
 10 g Vitlök
 100 g Färskost (naturell)
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

3

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

5

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

7

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

9

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

11

Salta och peppra.

13

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

15

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Hasselbackskyckling med fetaostPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *