Hasselbackskyckling med fetaost

Av LCHF-arkivet    

februari 17, 2016

Det här är ett recept som jag fick inspirationen till från ett klipp på Facebook, men jag ville sätta min egen prägel på det. Hasselbackskyckling är inte alls svårt att göra utan väldigt enkelt och otroligt gott. Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb dessutom.

Jag valde att använda mig av lite fetaost i för att öka på smaken lite och använde lite andra kryddor med.

På bilden är det serverat med heta shiratakinudlar

För att få en bättre bild av själva förfarandet så har ni klippet som jag inspirerades av här:

 

Hasselback Chicken

Publicerat av Proper Tasty den 6 februari 2016

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 st Kycklingfilé

150 g Spenat (frusen)

10 g Vitlök

100 g Färskost (naturell)

100 g Fetaost

100 g Riven ost

1 msk Chilipulver

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

30 g Smör

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

3Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

4Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

5Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

6Salta och peppra.

7Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

8Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.

n
n
n
 nnHasselback ChickennnPublicerat av Proper Tasty den 6 februari 2016
n
n
","aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":0,"reviewCount":0,"bestRating":"5","worstRating":"1"},"prepTime":"PT15M","totalTime":"PT40M","recipeYield":"4 portioner","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"","calories":"","fatContent":"","carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeIngredient":["4 st Kycklingfilu00e9","150 g Spenat (frusen)","10 g Vitlu00f6k","100 g Fu00e4rskost (naturell)","100 g Fetaost","100 g Riven ost","1 msk Chilipulver","1 nypa Salt","1 nypa Svartpeppar (malen)","30 g Smu00f6r"],"recipeInstructions":["1 Bu00f6rja med att su00e4tta ugnen pu00e5 200 grader.","2 Fru00e4s spenaten i smu00f6ret tillsammans med hackad vitlu00f6k. Salta och peppra lite.","3 Blanda ner fu00e4rskosten och smula ner fetaosten och blanda runt vu00e4l. Stu00e4ll u00e5t sidan en stund.","4 Snitta kycklingfilu00e9erna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filu00e9 som gu00e5r tvu00e4rs u00f6ver filu00e9n men inte hela vu00e4gen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.","5 Fyll varje flik med lite fyllning. Fu00f6rdela ju00e4mnt mellan samtliga filu00e9er.","6 Salta och peppra.","7 Stru00f6 den rivna osten u00f6ver. Pudra lite chilipulver u00f6ver det hela och stu00e4ll sedan in i ugnen.","8 Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen u00e4r genomstekt."]}