Hasselnötskakor

Hasselnötskakor 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på hasselnötskakor som är extremt lätt att baka och innehåller endast fyra ingredienser.
Inte helt fel väl att kunna baka några enkla kakor till kaffet.
Bild: Lollos lchf

DelaTweetSparaDelaBigOven

Hasselnötskakor

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning8 minTotalt18 min

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 0,50 dl Sötning
 2,50 deciliter Hasselnötsmjöl
 1 msk Grädde

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden.
Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.

3

Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.

Hasselnötskakor

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 0,50 dl Sötning
 2,50 deciliter Hasselnötsmjöl
 1 msk Grädde

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden.
Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.

3

Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.

Hasselnötskakor

Hasselnötskakor

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *