Helstekt fläskkarré

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Helstekt fläskkarré

Kategori

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 40 min

Ingredienser

 20 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Salt
 1 msk Ingefära
 1000 g Fläskkarré

Gör så här:

1

Ta fram köttet i god tid innan du ska börja laga mat. Det får mer än gärna stå framme ett par timmar och bli rumstempererat. Sätt ugnen på 160 grader.

2

Gnid in köttet ordentligt med salt, peppar och ingefära. Massera in kryddorna ordentligt.

3

Bryn karrén runt om i en stekpanna så att den får lite färg överallt. På så vis stänger man till alla vägar för köttsaften att ta sig ut och man får ett mycket saftigare kött.

4

Sätt i stektermometern i mitten av den tjockaste delen av köttet. Ställ in i mitten av ugnen tills köttet har en kärntemperatur på 75 grader.:232:Ta ut köttet och låt det stå och vila 10-15 minuter innan du skär upp det. Detta för att köttet inte skall släppa ut all vätska när du börjar skära i det. Ju längre du låter köttet vila desto saftigare håller det sig.

5

Lägg upp och servera.

Beskrivning - Information

Något jag tycker är bland det godaste som finns är helstekt fläskkarré. Får man den riktigt smakrik och saftig, då är det inte mycket som slår det. Enkel och hederlig husmanskost helt enkelt! Mitt tips är att investera i en stektermometer så att du vet när köttet är färdigt. På bilden är det serverat med en grönsallad, coleslaw och gräddsås. Om man vill och inte är helt superstrikt så kan man späcka den med plommon. Men då rusar kolhydraterna lätt iväg.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 20 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Salt
 1 msk Ingefära
 1000 g Fläskkarré

Instruktioner

1

Ta fram köttet i god tid innan du ska börja laga mat. Det får mer än gärna stå framme ett par timmar och bli rumstempererat. Sätt ugnen på 160 grader.

2

Gnid in köttet ordentligt med salt, peppar och ingefära. Massera in kryddorna ordentligt.

3

Bryn karrén runt om i en stekpanna så att den får lite färg överallt. På så vis stänger man till alla vägar för köttsaften att ta sig ut och man får ett mycket saftigare kött.

4

Sätt i stektermometern i mitten av den tjockaste delen av köttet. Ställ in i mitten av ugnen tills köttet har en kärntemperatur på 75 grader.:232:Ta ut köttet och låt det stå och vila 10-15 minuter innan du skär upp det. Detta för att köttet inte skall släppa ut all vätska när du börjar skära i det. Ju längre du låter köttet vila desto saftigare håller det sig.

5

Lägg upp och servera.

Helstekt fläskkarré

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *