Helstekt rostbiff

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En helstekt rostbiff kan många nog tycka är lite knepigt, men det behöver inte alls vara knepigt. Tricket är att använda fint rumstempererat kött och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Helstekt rostbiff
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning1 tim 40 minTotalt1 tim 45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En helstekt rostbiff kan många nog tycka är lite knepigt, men det behöver inte alls vara knepigt. Tricket är att använda fint rumstempererat kött och att ha en stektermometer.

Sen är det en jättelätt match att få till ett perfekt kött.

Jag föredrar att steka en rostbiff till cirka 61-63 grader. Då blir den vackert rosa i mitten.

Vill du ha den mer genomstekt, då kör du upp den till 68-70 ungefär.

Det som är viktigt är att låta köttet vila efter att du har tagit ut det ur ugnen. Om du skär i det direkt, då släpper du ut all köttsaft och det blir bara en torr bit kött kvar.

Låt köttet vila minst 20 minuter. En rostbiff kan med gott samvete få ligga och vila en timme, för det gör inget om köttet svalnat av, man äter ju oftast rostbiff kallt ändå.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Rostbiff (färsk)
 2 msk Salt
 1 msk Svartpeppar (Grovmalen)
 25 g Smör

 

Gör så här:

1

Se till att ta ut köttet i god tid. Ju mer rumstempererat köttet är, desto mer saftigt blir det.

3

Parera köttet (skär bort senor och hinnor) och gnid in hela rostbiffen noga med salt och peppar. Det ska vara ganska så ordentligt med salt och peppar.

5

Värm upp ett stekjärn och bryn rostbiffen runt om i smöret.

7

Sätt i en köttermometer i mitten av den tjockaste biten på rostbiffen och ställ in den i ugnen på 150 grader. Låt den stå inne tills det att du har rätt temperatur.

9

Ta ut den och låt den vila. OBS, INTE i folie utan låt den bara stå på bänken. Använder du folie kommer den garanterat att bli genomstekt.

11

Skiva upp så tunna skivor du bara kan och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Rostbiff (färsk)
 2 msk Salt
 1 msk Svartpeppar (Grovmalen)
 25 g Smör

Instruktioner

1

Se till att ta ut köttet i god tid. Ju mer rumstempererat köttet är, desto mer saftigt blir det.

3

Parera köttet (skär bort senor och hinnor) och gnid in hela rostbiffen noga med salt och peppar. Det ska vara ganska så ordentligt med salt och peppar.

5

Värm upp ett stekjärn och bryn rostbiffen runt om i smöret.

7

Sätt i en köttermometer i mitten av den tjockaste biten på rostbiffen och ställ in den i ugnen på 150 grader. Låt den stå inne tills det att du har rätt temperatur.

9

Ta ut den och låt den vila. OBS, INTE i folie utan låt den bara stå på bänken. Använder du folie kommer den garanterat att bli genomstekt.

11

Skiva upp så tunna skivor du bara kan och servera.

Helstekt rostbiff
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida