
Beskrivning - Information
Skinkstek är ett köttstycke som ofta man kan köpa till riktigt bra pris. Jag handlade min för 39,90:-/kg vilket ger ett väldigt bra portionspris. Dessutom är en rätt tillagad skinkstek otroligt gott.
Detta är ju ett recept som funkar för alla, oavsett om du äter LCHF, Paleo eller helt "vanlig" kost.
I receptet har jag använt vitlökspulver då jag inte hade tillräckligt med vitlök hemma, det går givetvis bra att använda färsk vitlök om man vill det.
Mängderna av kryddor är bara en uppskattning, men det skall vara bra med kryddor.
Bind gärna upp din stek med. Här hittar du en film på det: http://www.svensktkott.se/aktuellt/filmrum/kottkunskap/binda-en-stek/
Två saker är väldigt bra att ha till detta recept, det är steksnöre och köttermometer.
En jättegod så att ha till steken är denna: Basilika och vitlökssås
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att ta ut steken i god tid innan du ska börja laga till den, då behåller den smak och saftighet bättre.
Bind upp steken.
Blanda ihop samtliga kryddor och strö det sedan över steken. Massera in kryddorna ordentligt i köttet.
Bryn steken runt om i en stekpanna så att alla ytor blir gyllenbruna.
Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.
Ta ut köttet och låt det vila i minst 10 minuter innan du skär upp det. Detta är det viktigaste av allt! Om du börjar skära i köttet direkt så kommer all köttsaft att rinna ur steken och köttet blir enormt torrt och tråkigt.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att ta ut steken i god tid innan du ska börja laga till den, då behåller den smak och saftighet bättre.
Bind upp steken.
Blanda ihop samtliga kryddor och strö det sedan över steken. Massera in kryddorna ordentligt i köttet.
Bryn steken runt om i en stekpanna så att alla ytor blir gyllenbruna.
Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 74 grader.
Ta ut köttet och låt det vila i minst 10 minuter innan du skär upp det. Detta är det viktigaste av allt! Om du börjar skära i köttet direkt så kommer all köttsaft att rinna ur steken och köttet blir enormt torrt och tråkigt.