Hemlagad apelsinsenap

Av LCHF-arkivet    

december 9, 2015

Många av de senapssorter som finns att köpa innehåller en hel del socker i sig, om man inte väljer att använda dijonsenap.

Men, det är så otroligt enkelt att göra egen hemlagad senap och detta är ett recept på hemlagad apelsinsenap som smakar underbart till skinkan.

Någon kanske reagerar över att det är apelsin i och att det inte är LCHF, men i detta fallet så är det mer en krydda/smaksättning och det ger ingen påverkan på mängden kolhydrater.

Det är alltså två påsar med gula senapsfrön och en påse med bruna senapsfrön du skall använda.

När det gäller sötningen så kan du utesluta den helt för en starkare senap eller så använder du honung istället om din kost tillåter det. jag använde sukrin.

Den här senapen håller flera månader i kylen.

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

1 msk Saften från apelsin

2 tsk Finrivet apelsinskal

1/2 dl Rapsolja

2 msk Vitvinsvinäger

1 tsk Salt

2 msk Sötning

2 msk Senapspulver

1 1/2 dl Vatten

26 g Bruna senapsfrön (påse)

52 g Gula senapsfrön (påse)

Instruktioner

1Sjud senapsfrön i vattnet i cirka 5 minuter.

2Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa med en stavmixer till en lagom slät senap. Ju mer du mixar desto finare blir den.

3Häll upp på väl rengjorda burkar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.