Hemlagad ketchup

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra en egen hemlagad ketchup som dessutom är helt sockerfri är inget svårt alls. Använder man sig av lite goda tomatprodukter med, då kommer du gilla den här ketchupen.

Receptet kommer ursprungligen från boken LCHF 2.0 men jag hittade receptet hos Lilla Fru Larsson.

Bild: Lilla Fru Larsson

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 1,75 dl Tomatpuré
 2,5 dl Passerade tomater
 0,75 dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Lökpulver
 0,25 krm Kryddpeppar (malen)
 0,25 krm Kryddnejlika (malen)
 0,25 krm Kanel (malen)
 0,25 krm Vitlökspulver

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

3

Häll upp i en burk och låt svalna.

Ingredienser

 1,75 dl Tomatpuré
 2,5 dl Passerade tomater
 0,75 dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Lökpulver
 0,25 krm Kryddpeppar (malen)
 0,25 krm Kryddnejlika (malen)
 0,25 krm Kanel (malen)
 0,25 krm Vitlökspulver

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

3

Häll upp i en burk och låt svalna.

Hemlagad ketchup

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *