Hemlagad ketchup

Av LCHF-arkivet  ,   

april 27, 2016

Att göra en egen hemlagad ketchup som dessutom är helt sockerfri är inget svårt alls. Använder man sig av lite goda tomatprodukter med, då kommer du gilla den här ketchupen.

Receptet kommer ursprungligen från boken LCHF 2.0 men jag hittade receptet hos Lilla Fru Larsson.

Bild: Lilla Fru Larsson

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1,75 dl Tomatpuré

2,5 dl Passerade tomater

0,75 dl Vitvinsvinäger

1 tsk Salt

0,5 tsk Lökpulver

0,25 krm Kryddpeppar (malen)

0,25 krm Kryddnejlika (malen)

0,25 krm Kanel (malen)

0,25 krm Vitlökspulver

Instruktioner

1Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

2Häll upp i en burk och låt svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.