Hemlagad ketchup

Hemlagad ketchup 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra en egen hemlagad ketchup som dessutom är helt sockerfri är inget svårt alls. Använder man sig av lite goda tomatprodukter med, då kommer du gilla den här ketchupen.

Receptet kommer ursprungligen från boken LCHF 2.0 men jag hittade receptet hos Lilla Fru Larsson.

Bild: Lilla Fru Larsson

DelaTweetSparaDelaBigOven

Hemlagad ketchup 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 1,75 dl Tomatpuré
 2,5 dl Passerade tomater
 0,75 dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Lökpulver
 0,25 krm Kryddpeppar (malen)
 0,25 krm Kryddnejlika (malen)
 0,25 krm Kanel (malen)
 0,25 krm Vitlökspulver

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

3

Häll upp i en burk och låt svalna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1,75 dl Tomatpuré
 2,5 dl Passerade tomater
 0,75 dl Vitvinsvinäger
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Lökpulver
 0,25 krm Kryddpeppar (malen)
 0,25 krm Kryddnejlika (malen)
 0,25 krm Kanel (malen)
 0,25 krm Vitlökspulver

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.

3

Häll upp i en burk och låt svalna.

Hemlagad ketchup

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.