Hemlagad senap (grov)

Av LCHF-arkivet    

december 9, 2015

Att göra en egen hemlagad senap behöver inte vara svårt alls. Den här senapen gör du på 15 minuter och sen har du en senap som är hemlagad, sockerfri och hur god som helst.

Den håller sig dessutom i kylen flera månader och har massor av smak. Blir bara godare ju längre den står..=)

Äter du LCHF är detta en senap som är ett måste till julskinkan.

Du skall använda 2+1 påsar med senapsfrön.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

52 g Gula senapsfrön (påse)

26 g Bruna senapsfrön (påse)

1 1/2 dl Vatten

2 msk Vitvinsvinäger

2 msk Senapspulver

2 msk Sötning

1 tsk Salt

1/2 dl Rapsolja

Instruktioner

1Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.

2Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.

3Häll upp på väl rengjorda burkar..

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.