Hemlagad senap (grov)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Att göra en egen hemlagad senap behöver inte vara svårt alls. Den här senapen gör du på 15 minuter och sen har du en senap som är hemlagad, sockerfri och hur god som helst.

Den håller sig dessutom i kylen flera månader och har massor av smak. Blir bara godare ju längre den står..=)

Äter du LCHF är detta en senap som är ett måste till julskinkan.

Du skall använda 2+1 påsar med senapsfrön.


Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 52 g Gula senapsfrön (påse)
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Senapspulver
 2 msk Sötning
 1 tsk Salt
 1/2 dl Rapsolja

1

Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar..

Ingredienser

 52 g Gula senapsfrön (påse)
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Senapspulver
 2 msk Sötning
 1 tsk Salt
 1/2 dl Rapsolja

Instruktioner

1

Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar..

Hemlagad senap (grov)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *