Hemlagad senap (grov)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra en egen hemlagad senap behöver inte vara svårt alls. Den här senapen gör du på 15 minuter och sen har du en senap som är hemlagad, sockerfri och hur god som helst.

Den håller sig dessutom i kylen flera månader och har massor av smak. Blir bara godare ju längre den står..=)

Äter du LCHF är detta en senap som är ett måste till julskinkan.

Du skall använda 2+1 påsar med senapsfrön.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 52 g Gula senapsfrön (påse)
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Senapspulver
 2 msk Sötning
 1 tsk Salt
 1/2 dl Rapsolja

1

Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar..

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 52 g Gula senapsfrön (påse)
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 1 1/2 dl Vatten
 2 msk Vitvinsvinäger
 2 msk Senapspulver
 2 msk Sötning
 1 tsk Salt
 1/2 dl Rapsolja

Instruktioner

1

Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar..

Hemlagad senap (grov)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.