Hemlagad tacosalsa

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.

Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.

Recept och bild: Matgiken


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 400 g Krossade tomater
 1 msk Olivolja
 40 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (finhackad)
 1 st Chili (färsk)
 1 tsk Vitvinsvinäger
 0,5 tsk Spiskummin (malen)
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

1

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.

3

Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.

5

Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.

7

Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.

9

Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.

11

Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

13

Ställ åt sidan och låt svalna.

15

Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.

Ingredienser

 400 g Krossade tomater
 1 msk Olivolja
 40 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (finhackad)
 1 st Chili (färsk)
 1 tsk Vitvinsvinäger
 0,5 tsk Spiskummin (malen)
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.

3

Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.

5

Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.

7

Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.

9

Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.

11

Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

13

Ställ åt sidan och låt svalna.

15

Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.

Hemlagad tacosalsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *