Hemlagad tacosalsa

Av LCHF-arkivet  ,   

april 25, 2016

Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.

Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.

Recept och bild: Matgiken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Krossade tomater

1 msk Olivolja

40 g Gul lök (finhackad)

5 g Vitlök (finhackad)

1 st Chili (färsk)

1 tsk Vitvinsvinäger

0,5 tsk Spiskummin (malen)

0,5 tsk Salt

0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.

2Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.

3Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.

4Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.

5Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.

6Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

7Ställ åt sidan och låt svalna.

8Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.