Hemlagat kebabkött

Av LCHF-arkivet    

december 16, 2016

Ofta när man köper kebabkött så innehåller det inte bara rent kött utan även en hel del tillsatser, även gluten i vissa fall. Det kan dessutom vara ganska dyrt.

Att göra eget hemlagat kebabkött är dock inte svårt. Det tar lite tid att göra, men det är garanterat gott och helt utan tillsatser.

Vilken färs du använder är helt upp till dig själv och det kan vara lite skoj att blanda nötfärs med lammfärs t ex för att få en lammkebab istället.

Det blir ganska mycket kebab av detta receptet men det är kanon att skiva upp allt och sedan frysa in i portioner.

Recept och bild: Sockertjocken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

1 msk Oregano (Torkad)

1 msk Salt

2 msk Lökpulver

3 msk Spiskummin (malen)

5 g Vitlök (pressad)

2 st Äggula

1 1/2 kg Köttfärs

Instruktioner

1Börja med att sätta ugnen på 100 grader.

2Blanda ihop samtliga ingredienser och forma köttet till en jämn rulle. Se till att du pressar den ordentligt så att den blir riktigt kompakt och inte har några lufthål.

3Rulla in den i ugnsfolie och lägg den med skarven neråt på ett galler. Detta för att vätska och fett skall kunna rinna ut ur den. Alternativt så sticker du några hål i botten på den. Det viktiga är vätskan skall kunna rinna ur.

4Placera gallret i mitten av ugnen och ställ en plåt under som kan fånga upp all vätska. Stek den i tre timmar.

5Ta ut den och ta bort folien och låt rullen svalna ordentligt. När den svalnat så lägger du in den i kylen och låter den bli riktigt kall. Ta sen ut den och skär tunna fina strimlor av den.

6Strimlorna kan du sedan steka i lite smör eller så värmer du bara upp dem och äter som de är.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.