Het limekyckling

Betyg: 8.4. Av 5 röster.
Please wait...
Ingredienser
4 st
Kycklingfilé
4 msk
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
1 st
Lime
2 msk
Olja
50 g
Smör
Information
Förberedelsetid
5 min
Tillagningstid
25 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Het limekyckling

Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.

Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire Tamari

Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & Kocken.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
  2. Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
  3. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 79 grader.
  4. Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.
  5. Servera och njut av god kyckling!

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*