Het limekyckling

Av LCHF-arkivet  ,   

september 15, 2015

Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.

Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire Tamari

Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & Kocken.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 st Kycklingfiléer

4 msk Tamarisoja

2 msk Sambal oelek

1 st Lime

2 msk Olja

50 g Smör

Instruktioner

1Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.

2Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.

3Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 79 grader.

4Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

5Servera och njut av god kyckling!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.