Het limekyckling

Het limekyckling 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.

Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire TamariHet limekyckling 5

Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & KockenHet limekyckling 6.

DelaSparaDelaBigOven

Het limekyckling 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

 4 st Kycklingfiléer
 2 msk Sambal oelek
 1 st Lime
 2 msk Olja
 50 g Smör

1

Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.

5

Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 79 grader.

7

Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

9

Servera och njut av god kyckling!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 2 msk Sambal oelek
 1 st Lime
 2 msk Olja
 50 g Smör

Instruktioner

1

Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.

5

Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 79 grader.

7

Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

9

Servera och njut av god kyckling!

Het limekyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.