Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.
Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire Tamari
Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & Kocken.
Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.
Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.
Servera och njut av god kyckling!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.
Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.
Servera och njut av god kyckling!