Het limescampi

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen.

Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning5 minTotalt35 min

 400 g Scampi (rå)
 15 g Vitlök
 1 msk Sambal oelek
 2 msk Olja
 1 st Lime
 0,5 tsk Salt

1

Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.

3

Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.

5

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.

7

Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!

Ingredienser

 400 g Scampi (rå)
 15 g Vitlök
 1 msk Sambal oelek
 2 msk Olja
 1 st Lime
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.

3

Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.

5

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.

7

Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!

Het limescampi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *