Het limescampi

Av LCHF-arkivet  , ,   

juli 10, 2015

Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen.

Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt.

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Scampi (rå)

15 g Vitlök

1 msk Sambal oelek

2 msk Olja

1 st Lime

0,5 tsk Salt

Instruktioner

1Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.

2Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.

3Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.

4Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.