Het limescampi

Het limescampi 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen.

Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Het limescampi 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning5 minTotalt35 min

 400 g Scampi (rå)
 15 g Vitlök
 1 msk Sambal oelek
 2 msk Olja
 1 st Lime
 0,5 tsk Salt

1

Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.

3

Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.

5

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.

7

Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Scampi (rå)
 15 g Vitlök
 1 msk Sambal oelek
 2 msk Olja
 1 st Lime
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.

3

Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.

5

Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.

7

Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!

Het limescampi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.