Heta ajvarbiffar i krämig sås

Heta ajvarbiffar i krämig sås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.

Recept och bild: Peggy Dausch

DelaTweetSparaDelaBigOven

Heta ajvarbiffar i krämig sås

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta

Gör så här:

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta

Instruktioner

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Heta ajvarbiffar i krämig sås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet