Heta ajvarbiffar i krämig sås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Heta ajvarbiffar i krämig sås

Kategori,

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta

Gör så här:

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Beskrivning - Information

En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.

Recept och bild: Peggy Dausch

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta

Instruktioner

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Heta ajvarbiffar i krämig sås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *