Heta ostchips

Av LCHF-arkivet  , ,   

februari 7, 2016

Ostchips är otroligt enkelt och gott, men det här är ostchips på en annan nivå... heta ostchips som du gör i ugnen på cirka 10 minuter. Hettan kommer från finhackad Jalapeño och det ger absolut hetta...

Dessa chips är perfekta att ha på en buffé eller att ha som snacks på helgen tillsammans med en god guacamole eller tzatziki.

Jag använde en lagrad greve som ost, men det kvittar nog vad du använder för ost. Testa lite olika varianter och hitta den ost som du tycker är godast.

 

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

100 g Riven ost

1 msk Jalapeños (finhackade)

1 krm Paprikapulver

Instruktioner

1Blanda ihop ingredienserna i en bunke.

2Gör små högar på en plåt med bakplåtspapper på. Antingen 6 lite större högar eller så gör du kanske 12 små högar.

3Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. De skall smälta ordentligt och ha fått lite färg. Du får hålla koll på dem så att de inte bränns. Ju längre du kör dem, desto mer krispiga blir de.

4Ta ut dem och låt svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.