Heta stekta shiratakinudlar

Av LCHF-arkivet    

januari 28, 2016

Shiratakinudlar är nudlar gjorda på konjaksmjöl (av konjaksroten). De fungerar perfekt att äta om du äter LCHF och är ett ypperligt alternativ istället för spagetti eller vanliga nudlar.

Dock så tycker jag att de kan vara lite tråkiga i smaken, då de egentligen inte smakar så mycket alls. Då är detta ett bra sätt att piffa upp dem lite och få dem att smaka riktigt gott.

Mängden smaksättning kan man variera efter egen smak, men detta är en bra grund att stå på.

Här är några olika ställen du kan beställa shiratakinudlar på: Miracle Noodle, Bodystore, Gymgrossisten (kolla gärna på alla ställen, det är ofta bra rabatt)

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 paket Shiratakinudlar

2 msk Tamarisoja

2 msk Sesamolja

1 tsk Sambal oelek

10 g Vitlök

1 msk Äppelcidervinäger

Instruktioner

1Skölj av nudlarna ordentligt i kallt vatten.

2Ta en stekpanna/wokpanna och häll i oljan. Hacka vitlöken och fräs den i oljan tillsammans med sambal oeleken.

3Slå på nudlarna (som fått rinna av ordentligt) och stek på dem en liten stund.

4Häll över soja och vinäger och blanda ihop. Rör runt tills det att det knappt är någon vätska kvar, då är de klara att serveras.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.