Indisk fläskgryta

Av LCHF-arkivet    

december 9, 2015

Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.

Jag gjorde en riktigt god indisk fläskgryta häromdagen och det gjordes storkok av det, så att man kan frysa in lite gryta med.

För att minska ner koktiden så använde jag mig av en tryckkokare, och det kan jag verkligen rekommendera. Helt oslagbart när du skall laga grytor av olika slag. Här hittar du lite varianter på tryckkokare: Beställ en tryckkokare

Vill du ha lite mer tryck i smaken, så kan du öka på mängden sambal oelek.

Köttet jag använde var picnicbog, men det funkar bra med karré eller skinka.

Om du vill ha Naanbröd till så hittar du ett kanonbra recept här: Naanbröd (LCHF)

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

50 g Smör

1 dl Creme Fraiche

400 g Kokosgrädde

3 msk Kalvfond

800 g Krossade tomater

1 tsk Sambal oelek

2 msk Gurkmeja

5 msk Garam masala

20 g Vitlök

100 g Lök (gul)

1200 g Fläskkött

Instruktioner

1Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.

2Hacka löken och vitlöken.

3Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.

4Häll över köttet i en gryta.

5Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.

6Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.

7Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.

8Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.

9Smaka av med salt och peppar.i:9a

10Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.