Indisk fläskgryta

Indisk fläskgryta 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Mat som inspireras av Indien är otroligt gott och speciellt på hösten/vintern så önskar man sig lite sting i maten, för det värmer så härligt.

Jag gjorde en riktigt god indisk fläskgryta häromdagen och det gjordes storkok av det, så att man kan frysa in lite gryta med.

För att minska ner koktiden så använde jag mig av en tryckkokare, och det kan jag verkligen rekommendera. Helt oslagbart när du skall laga grytor av olika slag. Här hittar du lite varianter på tryckkokare: Beställ en tryckkokare

Vill du ha lite mer tryck i smaken, så kan du öka på mängden sambal oelek.

Köttet jag använde var picnicbog, men det funkar bra med karré eller skinka.

Om du vill ha Naanbröd till så hittar du ett kanonbra recept här: Naanbröd (LCHF)

DelaSparaDelaBigOven

Indisk fläskgryta 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 hr 10 minTotalt1 hr 25 min

 50 g Smör
 1 dl Creme Fraiche
 400 g Kokosgrädde
 3 msk Kalvfond
 800 g Krossade tomater
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Gurkmeja
 5 msk Garam masala
 20 g Vitlök
 100 g Lök (gul)
 1200 g Fläskkött

1

Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.

3

Hacka löken och vitlöken.

5

Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.

7

Häll över köttet i en gryta.

9

Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.

11

Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.

13

Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.

15

Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.

17

Smaka av med salt och peppar.i:9a

19

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 50 g Smör
 1 dl Creme Fraiche
 400 g Kokosgrädde
 3 msk Kalvfond
 800 g Krossade tomater
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Gurkmeja
 5 msk Garam masala
 20 g Vitlök
 100 g Lök (gul)
 1200 g Fläskkött

Instruktioner

1

Skär köttet i tärningar. Så stora som du själv vill. Jag gjorde mina cirka 2x2 cm.

3

Hacka löken och vitlöken.

5

Bryn köttet i en stekpanna. Blanda ner lök och vitlök så det får brynas lite det med. Krydda med salt och peppar, samt garam masala och gurkmeja. Låt kryddorna brynas med i köttet så att alla smaker kommer ut.

7

Häll över köttet i en gryta.

9

Koka ur alla smaker ur stekpannan med en skvätt vatten och häll över köttet.

11

Tillsätt alla ingredienser utom kokosgrädden och crème fraichen. Fyll eventuellt på med vatten. Det skall precis täcka köttet med vätska.

13

Låt grytan sjuda på svag värme tills det att köttet är mört och fint.

15

Tillsätt kokosgrädden och crème fraichen och låt det hela puttra cirka 10 minuter till.

17

Smaka av med salt och peppar.i:9a

19

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Indisk fläskgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.