Indisk fläskköttsgryta

Av LCHF-arkivet  ,   

januari 18, 2015

Det här är en indisk fläskköttsgryta som verkligen ger avtryck med sina många smaker och hetta.

Jag använde mig av kryddblandningen Kofta masala, men det går säkert lika bra att använda sig av Garam masala.

Dessutom så körde jag med tryckkokare vilket kortade ner koktiden med hälften ungefär, cirka 25 minuter i tryckkokare behövdes.

Servera med vad du tycker är gott till en mustig köttgryta. Jag valde att göra en god grönsallad då jag tycker att det bryter av hettan bra.

Vill du äta det som i indien, så skall du göra Naanbröd till: Naanbröd (LCHF)

Har du inte picnicbog så går det bra med fläskkarré eller någon annan styckdel som passar till gryta.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1000 g Picnicbog

200 g Morot

150 g Rödlök

5 st Vitlöksklyfta

500 g Krossade tomater

3 msk Kofta masala

2 dl Creme Fraiche

3 msk Olivolja

50 g Smör (Normalsaltat)

2 msk köttfond (koncentrerad)

Instruktioner

1Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden du bryner dem. Lägg dem i en gryta.

2Skär ner morot, lök och hacka vitlöken. Fräs dem i stekapanna och krydda med kofta masalan och låt kryddan fräsa med någon minut. På så vis växer smakerna fram ytterligare i kryddorna. Häll ner grönsakerna i grytan och koka ur pannan med lite vatten som du häller ner i grytan sen.

3Häll på de krossade tomaterna i grytan och lägg i buljongen. Fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Ha inte i för mycket vatten, då blir det blaskigt sen.

4Låt koka tills det att köttet är mört och fint. Cirka 25 minuter i tryckkokare eller en timme på vanligt vis.

5När köttet är mört så häller du i creme fraichen och låter den koka med i cirka fem minuter.

6Smaka av med salt och servera sen tillsammans med något gott tillbehör..

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.