Indisk fläskköttsgryta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Det här är en indisk fläskköttsgryta som verkligen ger avtryck med sina många smaker och hetta.

Jag använde mig av kryddblandningen Kofta masala, men det går säkert lika bra att använda sig av Garam masala.

Dessutom så körde jag med tryckkokare vilket kortade ner koktiden med hälften ungefär, cirka 25 minuter i tryckkokare behövdes.

Servera med vad du tycker är gott till en mustig köttgryta. Jag valde att göra en god grönsallad då jag tycker att det bryter av hettan bra.

Vill du äta det som i indien, så skall du göra Naanbröd till: Naanbröd (LCHF)

Har du inte picnicbog så går det bra med fläskkarré eller någon annan styckdel som passar till gryta.


Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning1 hrTotalt1 hr 20 min

 1000 g Picnicbog
 200 g Morot
 150 g Rödlök
 5 st Vitlöksklyfta
 500 g Krossade tomater
 3 msk Kofta masala
 2 dl Creme Fraiche
 3 msk Olivolja
 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk köttfond (koncentrerad)

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden du bryner dem. Lägg dem i en gryta.

3

Skär ner morot, lök och hacka vitlöken. Fräs dem i stekapanna och krydda med kofta masalan och låt kryddan fräsa med någon minut. På så vis växer smakerna fram ytterligare i kryddorna. Häll ner grönsakerna i grytan och koka ur pannan med lite vatten som du häller ner i grytan sen.

5

Häll på de krossade tomaterna i grytan och lägg i buljongen. Fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Ha inte i för mycket vatten, då blir det blaskigt sen.

7

Låt koka tills det att köttet är mört och fint. Cirka 25 minuter i tryckkokare eller en timme på vanligt vis.

9

När köttet är mört så häller du i creme fraichen och låter den koka med i cirka fem minuter.

11

Smaka av med salt och servera sen tillsammans med något gott tillbehör..

Kategori,

Ingredienser

 1000 g Picnicbog
 200 g Morot
 150 g Rödlök
 5 st Vitlöksklyfta
 500 g Krossade tomater
 3 msk Kofta masala
 2 dl Creme Fraiche
 3 msk Olivolja
 50 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk köttfond (koncentrerad)

Instruktioner

1

Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden du bryner dem. Lägg dem i en gryta.

3

Skär ner morot, lök och hacka vitlöken. Fräs dem i stekapanna och krydda med kofta masalan och låt kryddan fräsa med någon minut. På så vis växer smakerna fram ytterligare i kryddorna. Häll ner grönsakerna i grytan och koka ur pannan med lite vatten som du häller ner i grytan sen.

5

Häll på de krossade tomaterna i grytan och lägg i buljongen. Fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Ha inte i för mycket vatten, då blir det blaskigt sen.

7

Låt koka tills det att köttet är mört och fint. Cirka 25 minuter i tryckkokare eller en timme på vanligt vis.

9

När köttet är mört så häller du i creme fraichen och låter den koka med i cirka fem minuter.

11

Smaka av med salt och servera sen tillsammans med något gott tillbehör..

Indisk fläskköttsgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *