Indisk spenatsås

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradMedel
0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Indisk spenatsås

Beskrivning - Information

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Gör så här:

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Indisk spenatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *