Indisk spenatsås

 

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Indisk spenatsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Gör så här:

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Beskrivning - Information

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 2 msk smör
Såsen
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Indisk spenatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *