Indisk spenatsås

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Indisk spenatsås - lchf

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 6-7 cm tomatpuré från tub
 2 msk smör
Såsen
 1 burk kokosgrädde
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 6-7 cm tomatpuré från tub
 2 msk smör
Såsen
 1 burk kokosgrädde
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Indisk spenatsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *