Utskriftsalternativ:

Indisk spenatsås

Mängd4 PortionerFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Indisk spenatsås - lchf

Kryddor
 1 hackad gul lök
 2 tsk garam masala
 1 tsk chilipulver
 2 tsk gurkmeja
 1 tsk malen koriander
 0,5 tsk kajennpepoar
 1 tsk salt
 6-7 cm tomatpuré från tub
 2 msk smör
Såsen
 1 burk kokosgrädde
 2 tsk limesaft
 2 tsk riven ingefära
 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
 6 fyrkanter fryst spenat
Protein
 Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor
1

Fräs ihop kryddorna i smör några minuter

2

Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.

3

Puttra tills såsen börjar tjockna

4

Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.

5

Servera med t.ex blomkålsris och sallad.

Nutrition Facts

Portioner 4