Ingefära- och citronvatten

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ingefära- och citronvatten

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 1 l Vatten
 200 g Ingefära (färsk)
 2 st Citron (ekologisk)

Gör så här:

1

Riv ingefäran grovt med skal och allt.

3

Lägg ner ingefäran i vattnet och värm upp vattnet till max 60 grader. Det får absolut inte koka. Låt stå på jämn värme i cirka 20 minuter.

5

Sila av ingefäran och pressa ner saften från citronerna. Blanda runt och häll upp på flaskor.

Beskrivning - Information

Boosta immunförsvaret med lite ingefära- och citronvatten. Massor av c-vitamin och nyttigheter i detta.

Jag vet att citron är en frukt som normalt sett inte ingår i LCHF, men just i detta fallet så är hälsoaspekten högre än vad kolhydratsinnehållet är och per portion så blir det ytterst lite kolhydrater ändå.

Förvara i småflaskor på cirka 1 dl och drick en om dagen. Då räcker en sådan här sats till 10 dagar.

Tycker du att det är svårt med sura saker så kan du tillsätta en liten mängd sötningsmedel.

Fina små flaskor kan du beställa här: Opella

Bild: Anna Dau

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 l Vatten
 200 g Ingefära (färsk)
 2 st Citron (ekologisk)

Instruktioner

1

Riv ingefäran grovt med skal och allt.

3

Lägg ner ingefäran i vattnet och värm upp vattnet till max 60 grader. Det får absolut inte koka. Låt stå på jämn värme i cirka 20 minuter.

5

Sila av ingefäran och pressa ner saften från citronerna. Blanda runt och häll upp på flaskor.

Ingefära- och citronvatten

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *