Ingefära- och citronvatten

Av LCHF-arkivet    

oktober 27, 2016

Boosta immunförsvaret med lite ingefära- och citronvatten. Massor av c-vitamin och nyttigheter i detta.

Jag vet att citron är en frukt som normalt sett inte ingår i LCHF, men just i detta fallet så är hälsoaspekten högre än vad kolhydratsinnehållet är och per portion så blir det ytterst lite kolhydrater ändå.

Förvara i småflaskor på cirka 1 dl och drick en om dagen. Då räcker en sådan här sats till 10 dagar.

Tycker du att det är svårt med sura saker så kan du tillsätta en liten mängd sötningsmedel.

Fina små flaskor kan du beställa här: Opella

Bild: Anna Dau

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

1 l Vatten

200 g Ingefära (färsk)

2 st Citron (ekologisk)

Instruktioner

1Riv ingefäran grovt med skal och allt.

2Lägg ner ingefäran i vattnet och värm upp vattnet till max 60 grader. Det får absolut inte koka. Låt stå på jämn värme i cirka 20 minuter.

3Sila av ingefäran och pressa ner saften från citronerna. Blanda runt och häll upp på flaskor.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.